Advies & Coaching

Soms heeft een kind, of heb jij als opvoeder, een vraag voor coaching om te groeien in persoonlijke ontwikkeling.
Bij Coachingspraktijk OOW ben je hiervoor aan het juiste adres! Kinderen vanaf 6 tot 18 jaar kunnen een coachtraject op maat volgen.

Voor start van een coachtraject vindt er een pedagogisch adviesgesprek met (één van) de opvoeders plaats. Dit om de vraag en de situatie te verduidelijken, wensen en behoeften te bespreken. Vanuit dit gesprek kan ik jullie als opvoeders mogelijk al handvatten bieden om het kind in de thuissituatie te ondersteunen. Daarnaast zullen we samen de mogelijkheden voor het coachtraject bespreken. De werkwijze zal bij ieder coachtraject uniek zijn, afhankelijk van de vraag en situatie.

Als pedagoog geloof ik in de kracht van ieder individu en ga ik uit van de kwaliteiten van het kind. We werken daarmee vanuit de comfortzone aan de leervraag. Op deze manier zal het kind zich prettig voelen en het leerrendement het grootst zijn. Uiteraard zal ik op een zo laagdrempelig mogelijke manier werken middels een huiselijke setting. De coaching kan zowel bij mij op locatie, als in de thuissituatie plaats vinden. Ik vind het belangrijk dat kinderen op een plek zijn waar ze zichzelf mogen zijn en zij de aandacht krijgen die ze verdienen.

Wanneer blijkt dat de vraag niet passend is voor de begeleiding en coaching die OOW biedt, zal ik je verder op weg naar een geschikte organisatie of hulpaanbieder.

Informatie voor het kind.

Hallo! Ik ben Wendy en ik werk met kinderen, jongeren en ouders. Ik help jou om je fijn, gelukkig en blij te voelen. Samen met jou werk ik aan hoe je jezelf voelt, aan dat wat je lastig vindt of waar je beter in wilt worden én aan het vertrouwen in jezelf. Want… jij bent jij en mag zijn wie je bent. Je mag geloven in jezelf en in wat je kunt! Wil jij weten hoe ik jou kan helpen? Lees dan snel verder.

Ik heb ervoor geleerd om kinderen te helpen en begeleiden bij alles wat er op hun pad komt. Als je kind of jongere bent heb je van alles te leren. Toen je klein was moest je bijvoorbeeld leren lopen en leren praten. Naarmate je ouder wordt moet je steeds meer nieuwe en andere dingen leren. Het kan zijn dat je een keer iets tegenkomt of moet leren wat je lastig vindt. Of dat je moeite hebt met iets, en je jezelf daarbij blij maar soms ook boos, bang of verdrietig voelt. Misschien voelt het raar, vervelend of stom… maar… eigenlijk is het best normaal.  Iedereen heeft hiermee te maken, zelfs volwassen mensen zoals papa, mama, je juf of meester. Het kan zijn dat je op deze momenten niet goed weet wat je eraan kunt doen óf dat je iemand wilt kennen die jou helpt. Samen met jou ga ik daarom op zoek gaan naar een oplossing: wat helpt jou, hoe voel jij je weer wat fijner, hoe kun jij aangeven hoe het gaat en wat je juist wél of niet wilt.
Wat ik belangrijk vind, is dat jij je op je gemak voelt en de aandacht krijgt die je verdient. Jij weet namelijk het beste wat je nodig hebt en hoe jij je voelt. Samen gaan we werken aan datgene wat jij, je ouders en misschien wel je juf of meester willen. We doen dat op een manier die bij jou past! We kijken welke activiteiten je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je het liefste leert (bij jou thuis of bij mij). Natuurlijk hoef je niet alles in één keer te kunnen, samen nemen we de tijd die we nodig hebben. 

 

Voorbeelden leervragen 

Voorbeelden van onderwerpen en vragen waarmee ik samen met kinderen aan de slag ga:
Emoties:hoe voel ik mij?
   Hoe kan ik het beste omgaan met alles wat ik voel?
Spanning: hoe ga ik om met dingen die ik spannend vindt?
Zelfvertrouwen: wie ben ik en hoe geloof ik in mijzelf?
Grenzen aangeven: hoe zeg ik wat ik wel/niet wil of wat ik wel/niet fijn vindt?
– Perfectionisme/hoge eisen:
hoe zorg ik ervoor dat ik niet in paniek raak als ik een foutje maak?
Hoe kan ik leren dat niet alles perfect kan of hoeft? Hoe kan ik omgaan met piekeren?
Leren: hoe kan ik het beste leren?
Hoe kan ik plannen en overzicht bewaren over alles wat ik moet doen? Hoe ga ik om met spanning voor een toets of presentatie?

Investering 

Afhankelijk van de vraag en het coachingstraject wat we willen starten, wordt een offerte op maat opgesteld.

Locatie

Coachingpraktijk OOW Rijkevoort, of in eigen huis
(let op, hiervoor wordt wel een onkostenvergoeding voor gerekend).

Vragen of aanmelden?

Wil jij weten of jouw vraag geschikt is voor een advies of coachingstraject? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel 06-45164605.

Andere bijeenkomsten voor kinderen

Momentje OOW
In een ongedwongen sfeer werken we in een klein groepje op een informatieve, creatieve of spelenderwijze manier aan een bepaald thema. We genieten van een heerlijk theekransje (thee/ranja/lekkers) en hebben een leuk moment voor onszelf! 

Lees meer over deze training…

Mindsettraining
Gaat jouw zoon/dochter uitdagingen uit de weg? Geef het liever op bij tegenslagen? Of wil het graag de beste zijn? Tijdens 7 bijeenkomsten gaan we aan de slag om te werken aan een groeimindset

Lees meer over deze training…

Kindermassage
Heeft jouw zoon/dochter soms ook last van spanning, hoofdpijn, buikpijn of de drukte van alledag? Dan kan het erg fijn zijn om samen kindermassage te ontdekken!  Natuurlijk kan het ook gewoon leuk zijn om samen te komen ontspannen en qualitytime te hebben.

Lees meer over deze training…

Coachingspraktijk OOW
Wendy Coppelmans
t. 06 451 646 05
wendy@coachingspraktijkoow.nl

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief