Omgaan met diversiteit op de BSO.

 

De training ‘omgaan met diversiteit op de BSO’ is voor iedereen die kinderen een veilige en uitdagende omgeving wil bieden!

Ieder kind is uniek en heeft het recht om zichzelf te mogen zijn. Het is bijzonder om te zien hoe kinderen zich ieder op hun eigen manier ontwikkelen en ontplooien. Het ene kind doorloopt prima een dag op de BSO, een ander kind laat lastig gedrag zien. In het dagelijks werk kan het omgaan met alle verschillen, ofwel diversiteit, een uitdaging zijn. Met name sinds de invoering van de wet passend onderwijs is de doelgroep op de buitenschoolse opvang vergroot.

Inhoud van de training

Tijdens de training staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Gedrag van kinderen
  • Interactie tussen pedagogisch medewerkers en het kind
  • De groep als sociale leeromgeving
  • De ruimte en spelmateriaal als derde pedagoog
  • Dagindeling
  • Gesprekken met ouders

Met behulp van verschillende werkvormen wordt theorie doorlopen en een vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Er is tijd om te sparren en ervaringen uit te wisselen, want wat voor de ene medewerker lastig is, is voor de ander juist wat makkelijker. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt om aan te sluiten bij de behoefte van het unieke kind en de groep. We bevorderen de deskundigheid door het onderzoeken van overtuigingen en het creëren van bewustwording. Hierdoor weet je hoe je de kwaliteit van opvang kunt verhogen.

Investering

Deelname aan deze training bedraagt € 149,00 per persoon. De prijs is inclusief: BTW, persoonlijke werkmap, officieel certificaat bij volledige aanwezigheid en het uitvoeren van opdrachten, verzorging: goede locatie met koffie/thee en versnapering.

Locatie

Trainingslocatie Coachingspraktijk OOW binnen de gemeente Cuijk/Boxmeer. Uiteraard is het mogelijk om de training op basis van incompany op uw locatie te organiseren. Ook online zijn er mogelijkheden. Neem contact op met uw wensen.

Geplande trainingen

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland.

Inschrijven?

Wilt u zich inschrijven voor een geplande training? Via onderstaande button komt u op onze agenda pagina, waar u zich kunt inschrijven.

Andere bijeenkomsten voor professionals

Advies & Coaching
Soms heeft een kind, of heb jij als opvoeder, een vraag voor coaching om te groeien in persoonlijke ontwikkeling. Bij Coachingspraktijk OOW ben je hiervoor aan het juiste adres!

Lees meer over deze training…

Momentje OOW
In een ongedwongen sfeer staat deze bijeenkomst een doelgroep of thema centraal! Jij bent als professional van harte uitgenodigd eens aan te sluiten,  om ervaringen te delen en met inspiratie/tips naar huis of het werk te gaan!

Lees meer over deze training…

SOS, kinderen en emoties
Wil jij meer leren over emoties bij kinderen en hoe jij hen zo goed mogelijk bij deze ontwikkeling kunt begeleiden? Dan is deze training wat voor jou! Met een accreditatie bij het SKJ en Registerplein wordt hij als succesvol beoordeeld.

Lees meer over deze training…

Ontspannen opvoeden
In de huidige maatschappij wordt het steeds drukker. Onze agenda’s worden voller en de verwachtingen liggen hoog. Hoe zorgen we ervoor dat het kind niet overprikkeld raakt en wij een bijdrage kunnen leveren aan een ontspannen opvoeding?

Lees meer over deze training…

Coachingspraktijk OOW
Wendy Coppelmans
t. 06 451 646 05
wendy@coachingspraktijkoow.nl

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief