Advies & Coaching

Soms heb je een vraag over de ontwikkeling van je kind of over de opvoeding. Je loopt ergens tegen aan, je hebt van alles geprobeerd maar komt er gewoonweg niet goed uit. Je wilt graag advies van een andere/ deskundige ontvangen. Hiervoor zit je bij Coachingspraktijk OOW aan het juiste adres.

We bespreken je vraag (of zorg) en in één of enkele gesprekken wordt je een advies op maat aangeboden. Tijdens pedagogische advisering richten we ons op jouw specifieke vraag en is het doel je handvatten te bieden om weer verder te kunnen. Daarmee stimuleer je jouw kind in zijn ontwikkeling en wordt jouw draagkracht als opvoeder vergroot. We geloven in jouw kracht en gaan uit van jouw kwaliteiten! Deze vorm van coaching is persoonlijk, uniek en biedt je voorlichting met concrete tips.

Wanneer blijkt dat de vraag niet passend is voor de begeleiding en coaching die OOW biedt, zal ik je verder op weg naar een geschikte organisatie of hulpaanbieder.

Voorbeelden leervragen coaching

Je zoon wordt bijna 4 jaar en is al ruim een jaar zindelijk. Help… ineens plast hij weer in zijn broek. Hoe kan dit? Wat moet je doen? Je baalt ervan, probeert van alles uit maar niets lijkt te helpen. Bij inschrijving van de school is bekend gemaakt dat je kind zindelijk moet zijn en daar lijkt het nu ineens niet op terwijl hij dat wel altijd was. Je weet even niet meer wat je kunt doen, en maakt je zorgen.

Je dochter van 2 jaar heeft een hekel aan eten. Iedere keer is het strijd aan tafel, jij baalt ervan want wilt gezelligheid maar ja… je kind moet ook eten en dat doet het niet. Wel houdt ze van koekjes en snoepjes, of bij het avondeten van pannenkoeken en macaroni. Is dat dan de oplossing? Je vraag is hoe de gezelligheid aan tafel weer terug kan komen, en daarbij dat je dochter ook nog eens mee eet met de rest van het gezin.

Je zoon is nu 3,5 jaar en heeft een supermooie slaapkamer. Helemaal naar zijn wens gemaakt. Alleen… hij wil niet meer in zijn eigen bed slapen. Wel bij jou en je partner. Je hebt al van alles geprobeerd en weet niet meer hoe je ervoor kunt zorgen dat hij lekker in zijn eigen bed gaat slapen.

Je dochter van 8 is een rustig meisje, niets mis mee alleen soms lijkt ze wel wat onzeker. Graag wil ze een vriendinnetje uitnodigen om mee te spelen, maar ze weet niet hoe. Jij als ouder denkt en zegt “nodig … gewoon eens uit”. Maar telkens komt het er niet van, en tegelijkertijd mist ze het spelen met vriendinnetjes wel. Jij als ouder gunt haar zoveel en wilt graag weten hoe je haar kunt ondersteunen.

Je zoon van 10 jaar is het liefste de hele dag aan het gamen of skypen. Jij wilt graag dat hij meer buiten gaat spelen en met vrienden afspreekt. Je zoon daarentegen heeft daar helemaal geen zin in en zegt dat hij zijn vrienden wel via skype spreekt. Iedere keer is er boosheid op het moment dat jij zegt dat de computer uit moet. Graag wil je weten hoe je met je zoon afspraken kunt maken om zijn computergedrag.

Investering

Pedagogisch advisering kost € 75,00 per keer inclusief: intakeformulier en voorbereiding á 30 minuten, persoonlijke afspraak van 60 minuten, uitwerking schriftelijk advies á 60 minuten. Exclusief BTW en reiskosten á € 0,39 per kilometer.

Wanneer een coachingstraject gestart wordt, wordt een offerte op maat opgesteld.

Locatie

Coachingpraktijk OOW Rijkevoort, of in eigen huis
(let op, hiervoor wordt wel een onkostenvergoeding voor gerekend).

Vragen of aanmelden?

Wil jij weten of jouw vraag geschikt is voor een advies of coachingstraject? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel 06-45164605.

Andere bijeenkomsten voor opvoeders

Momentje OOW
In een ongedwongen sfeer werken we in een klein groepje op een informatieve, creatieve of spelenderwijze manier aan een bepaald thema. We genieten van een heerlijk theekransje (thee/ranja/lekkers) en hebben een leuk moment voor onszelf!

Lees meer over deze training…

SOS kinderen en emoties
Je zoon van 10 jaar is het liefste de hele dag aan het gamen of skypen. Jij wilt graag dat hij meer buiten gaat spelen en met vrienden afspreekt. Je zoon daarentegen heeft daar helemaal geen zin in en zegt dat hij zijn vrienden wel via skype spreekt. Iedere keer is er boosheid op het moment dat jij zegt dat de computer uit moet. Graag wil je weten hoe je met je zoon afspraken kunt maken om zijn computergedrag.

Lees meer over deze training…

Ontspannen opvoeden
In de huidige maatschappij wordt het steeds drukker. Onze agenda’s worden voller en de verwachtingen liggen hoog. Hoe zorgen we ervoor dat het kind niet overprikkeld raakt en wij een bijdrage kunnen leveren aan een ontspannen opvoeding?

Lees meer over deze training…

Kindermassage
Heeft jouw zoon/dochter soms ook last van spanning, hoofdpijn, buikpijn of de drukte van alledag? Dan kan het erg fijn zijn om samen kindermassage te ontdekken!  Natuurlijk kan het ook gewoon leuk zijn om samen te komen ontspannen en qualitytime te hebben.

Lees meer over deze training…

Coachingspraktijk OOW
Wendy Coppelmans
t. 06 451 646 05
wendy@coachingspraktijkoow.nl

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief