Spelend ontdekken

Over

‘Spelend Ontdekken’ is een programma dat bestaat uit diverse themabijeenkomsten voor opvoeders, waarbij je inzicht krijgt in de cruciale rol van spel in de ontwikkeling van kinderen en de onmisbaarheid ervan in de opvoeding. De bijeenkomsten kunnen individueel worden gevolgd; er is geen specifieke volgorde vereist. Kijk wat bij je behoefte en interesse past en leer hoe kinderen door te spelen de wereld om hen heen begrijpen. Schrijf je in en ervaar hoe jij als opvoeder kinderen optimaal kunt ondersteunen in hun ontwikkeling!

Lastig gedrag of spel

Klim nu eens niet op die bank. Waarom ga je op tafel staan? Nu heb ik al 10x dat keukenkastje dicht gedaan… Hou nu eens op met die blokkentoren van je zusje om te gooien.

Ik hoor het mezelf als ouder wel eens zeggen. Herken jij het ook?

Wat als we ons realiseren dat dit gedrag eigenlijk manieren van ontdekken zijn? Kinderen ontdekken de wereld om zich heen middels spel, en voor hen… zijn al deze voorbeelden spel. Echt waar… ze experimenteren en oefenen. Het gaat om de belevenis op zich, ze herhalen het keer op keer en zonder slechte bedoelingen. Als ik mezelf deze corrigerende opmerkingen hoor maken dan denk ik… oké dit is nu de behoefte aan spel en het ontdekken van alles om je heen. Wat kan ik in spel (nog) meer aanbieden zodat dit ‘lastige’ gedrag minder wordt?

Tijdens deze bijeenkomst neem ik je mee om het gedrag vanuit het oogpunt van kinderen te bekijken. Je leert hoe kinderen (be)grip krijgen van de wereld om zich heen door te experimenteren. In deze bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Begrijpen van ‘lastig’ gedrag als vorm van ontdekken
  • De rol van spel bij ‘lastig’ gedrag
  • Praktische speeltips

De cursus beslaat één dagdeel en de investering bedraagt € 67,00 per persoon. Dit bedrag omvat een hand-out en waardevolle materialen, uiteraard zijn koffie/thee/water en versnapering inbegrepen. Indien je deelneemt met je partner, zijn de kosten € 127,00 per koppel, en ontvang je eenmaal de hand-out en materialen.

Vragen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op!