Cursus Welkom Baby

Over

Het programma ‘Welkom Baby’ biedt aanstaande en kersverse ouders een waardevolle reeks bijeenkomsten die hen voorbereiden op de geboorte en het ouderschap. Van het opstellen van een geboorteplan tot het herkennen van behoeften en het opbouwen van een hechte band, deze bijeenkomsten zijn ontworpen om ouders de tools en kennis te geven die ze nodig hebben voor een soepele overgang naar het ouderschap.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gewerkt in kleine groepen, waardoor persoonlijke aandacht gewaarborgd is en er ruimte is voor individuele vragen. Dit verhoogt de waarde van de bijeenkomsten aanzienlijk en zorgt ervoor dat elke deelnemer optimaal profiteert van de
geboden informatie en ondersteuning.

Voel je welkom bij (een van) de bijeenkomsten en ga voor een goede start!

Welkom baby, voorbereiding op de geboorte

Bij vrijwel elke verloskundigenpraktijk of ziekenhuis wordt je gevraagd na te denken over een geboorteplan of bevalwensen. Misschien heb je er wel eens van gehoord via vrienden of familie. Maar wat wil je precies? En wat is prettig voor de baby?

Heb je er ooit over nagedacht om dit vanuit het perspectief van de baby te bekijken? En zou je, naast een bevalplan, ook een hechtingsplan willen maken?

Tijdens deze cursus gaan we praktisch aan de slag en samen nadenken over mogelijkheden en wensen. Je ontvangt niet alleen waardevolle informatie, maar ook praktische handvatten om zelf verder te gaan met het opstellen van je plan en het vertalen van je wensen.

Vanwege de vele ideeën die we voor deze bijeenkomst hadden, hebben we het opgesplitst in twee bijeenkomsten. Twee bijeenkomsten vol inspiratie, praktische tips en gezelligheid. De investering bedraagt € 147,00 per persoon inclusief btw. Dit bedrag omvat prachtige materialen om mee naar huis te nemen, een cadeautje en uiteraard goede verzorging. Bij deelname met een partner bedragen de kosten € 197 per stel, en ontvang je eenmaal de materialen.

Schrijf je in en bereid je optimaal voor op de komst van je baby!

Welkom baby, basiscursus

Tijdens de zwangerschap ga je regelmatig op controle bij een verloskundige en na de bevalling heb je de mogelijkheid om kraamzorg te ontvangen. Dit biedt optimale begeleiding voor zowel moeder als baby.

Maar wat gebeurt er daarna? De kraamweek vliegt voorbij en ineens sta je er alleen voor. De handleiding van je kindje is niet mee ‘geboren’. Hoe kom je erachter wat je baby nodig heeft? Hoe belangrijk is de eerste tijd voor de band met je baby? En wat kun je verwachten in de eerste periode na de geboorte?

In de basiscursus ‘Welkom Baby’ bieden we je informatie die je nergens anders hoort of leest. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • De start van het leven en ouderschap
  • Het opbouwen van een band – interactie en hechting
  • Activiteiten met de baby
  • Praktische tips voor de eerste periode

Wist je dat je, ongeacht de leeftijd van je kindje, altijd weer op deze informatie kunt terugvallen?

De cursus bestaat uit één dagdeel en de investering bedraagt €87,00 per persoon inclusief BTW. Dit bedrag omvat een materialenpakket t.w.v. € 25, een verrassing en uiteraard goede verzorging. Bij deelname met partner bedragen de kosten € 147 per stel, en ontvang je eenmaal het materialenpakket.

Welkom baby 2.0, babysignalen

Deze cursus biedt een waardevolle verdieping na de ‘Welkom Baby’ basiscursus, maar kan ook uitstekend op zichzelf gevolgd worden. Heb je al een pasgeboren baby? Dan is deze cursus eveneens zeer geschikt voor jou!

Tijdens deze cursus onderzoeken we hoe een baby communiceert en aangeeft wat hij/zij nodig heeft. Baby’s gebruiken hun hele lichaam om te laten zien of ze iets wel of niet prettig vinden en om hun behoeften kenbaar te maken. Er zijn vast wel eens momenten dat je denkt: “Wat wil de baby mij nou zeggen?” In deze cursus leer je precies daar meer over.

De cursus beslaat één dagdeel en de investering bedraagt € 67,00 per persoon. Indien je deelneemt met een partner, zijn de kosten € 127,00 per koppel.

Vragen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op!