OOW

aanbod voor organisaties

coachingspraktijk-oow-advies-coaching
Training

Ik bied voor organisaties diverse mogelijkheden in trainingen en themabijeenkomsten. Dit is zowel vanuit mijn aanbod aan trainingen, als op maat gemaakte bijeenkomsten vanuit de wens van de opdrachtgever. Hierbij vind ik het als trainer belangrijk om, indien gewenst, zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Om deze reden help ik u met het organiseren van de training en/of themabijeenkomst, van voorbereiding tot afronding. Een thematafel om uw doelgroep te inspireren mag natuurlijk niet ontbreken!

Voordelen Incompany training

Voordelen incompany training:

  • de training is op uw vraag en wens uit te voeren (wat zijn volgens u de hoofdlijnen, waar wilt u de aandacht op richten, heeft u verdere wensen om de training meer op maat af te stemmen et cetera),
  • de training kan gegeven worden op uw locatie of op locatie van Coachingspraktijk OOW
  • de training kan stilstaan bij het implementeren van het geleerde in de praktijk
  • een incompany training heeft als voordeel dat uw personeel op dezelfde manier geschoold wordt
  • een incompany training is doorgaans goedkoper dan personeel individueel te laten nascholen
Contact

Vanzelfsprekend zijn er zowel voorafgaand als tijdens de uitvoering van de training korte lijntjes met u als organisatie. Hierdoor kan ik als trainer het aanbod het best op uw vraag/wens afstemmen. Na afloop ontvangen zowel de deelnemers als organisatie een evaluatie.

Als pedagoog en trainer blijf ik werken aan mijn eigen deskundigheid. Met regelmaat neem ik deel aan diverse nascholingen om de trainingen up-to-date te houden. Denkt u dat ik de medewerkers van uw organisatie kan inspireren of nascholen? Dan nodig ik u van harte uit vrijblijvend contact op te nemen!

coachingspraktijk-oow-advies-coaching
Coaching

Bent u op zoek naar een gekwalificeerde pedagogisch beleidsmedewerker/ –coach voor uw organisatie en/of voor de coaching van uw eigen pedagogisch beleidsmedewerker/ – coach? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!

Het is mijn passie om individuen en groepen te begeleiden om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen. Ik investeer in het opbouwen van een vertrouwensband met de pedagogisch medewerker. Onderling vertrouwen is namelijk het fundament van coaching en een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de coaching.
Naast dat ik gekwalificeerd ben voor de functie pedagogisch beleidsmedewerker/– coach, sta ik geregistreerd in het Personenregister Kinderopvang.

Inhoud

Sinds de invoering van de Wet IKK ben je als kinderopvangorganisatie verplicht om een bepaald aantal uur jaarlijks in te zetten aan pedagogische coaching. De pedagogisch beleidsmedewerker/ – coach houdt zich bezig met de ontwikkeling en implementatie van het pedagogisch beleid. Daarnaast zorgt de coach voor het verbeteren van de pedagogische kwaliteit van de werkzaamheden en professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers.

De kwaliteit van de pedagogisch medewerkers is belangrijk. De coach begeleidt en traint de medewerker(s) bij de dagelijkse praktijk werkzaamheden. Op de site (Brochure pedagogisch beleidsmedewerker | Brochure | Rijksoverheid.nl) van de overheid kun je in de brochure meer informatie vinden omtrent de functie inhoud.

Coaching voor de organisatie

Niet iedere organisatie heeft de mogelijkheid om een pedagogisch beleidsmedewerker/ – coach in dienst te nemen. Het inhuren van een gekwalificeerde ZZP-er is daar een oplossing voor. Organisaties kunnen via de volgende site (Home | Rekentool pedagogisch beleidsmedewerker in de kinderopvang (1ratio.nl) berekenen hoeveel uur zij minimaal in dienen te zetten aan coaching.

Let op: iedere pedagogisch medewerker dient jaarlijks individuele coaching te ontvangen, ook tijdelijke en flexibele medewerkers.

Coaching aan de pedagogisch coach van de organisatie
Verschillende organisaties beschikken zelf over een pedagogisch beleidsmedewerker/ – coach. Wanneer deze persoon ook zelf werkzaam is op de groep, dient hij/zij eveneens coaching te ontvangen. De coaching van jullie eigen medewerker/ coach kan ik verzorgen.