Het pedagogisch startpunt

Over
Wat hebben gedrag en geboorte met elkaar te maken? Welke invloed hebben geboortepatronen op een gedragspatroon? In de training ‘Het pedagogisch startpunt’ krijgen pedagogisch professionals meer inzicht in het gedrag van kinderen en de bijbehorende behoeften. De training is waardevol voor iedereen die met kinderen werkt. Of je nu pedagogisch medewerker in de kinderopvang, gastouder, leerkracht of begeleider bent, de inzichten uit deze training mag je niet missen.
In de dagelijkse praktijk van ons werk vragen we regelmatig hoe de zwangerschap en/of geboorte zijn verlopen. In deze training leer je waarom deze informatie belangrijk is en wat je ermee kunt doen. Het is een bron van informatie voor je pedagogisch handelen en het helpt je om jouw werkwijze nog beter af te stemmen op de behoeften van het kind.
De eerste 1000 dagen als blauwdruk voor gedrag

Tijdens de training blikken we terug op de periode van zwangerschap en geboorte. De eerste 1000 dagen van een kind vormen namelijk een blauwdruk voor het gedrag. Ook kijken we naar wie het kind nu is, welk gedrag het laat zien en wat het nodig heeft. We laten je zien hoe geboortepatronen invloed hebben op gedragspatronen in het hier en nu. We kunnen ons voorstellen dat je het misschien wat zweverig vindt, maar dat is het niet. Er is jarenlang onderzoek naar gedaan en alle informatie die we jou tijdens de training aanreiken, is wetenschappelijk onderbouwd.

Uitgaan van dat wat het kind nodig heeft

Het is waardevol als je bijvoorbeeld zou weten wat de behoefte kan zijn van een kind dat direct na de geboorte bij de moeder is weggehaald, omdat het zelf hulp nodig had, of omdat moeder hulp nodig had. Of dat je aan de behoefte tegemoet kunt komen van ouders en kinderen die een snelle geboorte hebben meegemaakt. Of wat is de invloed van een couveuse of een moeder die stress ervaarde tijdens de zwangerschap? Het komt allemaal terug in het unieke van een kind.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De eerste 1000 dagen
  • Het verloop van de ontwikkeling tijdens conceptie en zwangerschap
  • Hechting, inclusief de gevoelige perioden tijdens de zwangerschap
  • Opbouw en werking van het brein
  • Geboortepatronen versus gedragspatronen

Na afloop van deze training ga je naar huis met waardevolle inzichten en praktische tips die je direct kunt toepassen in je werk. En nog belangrijker: je kijkt voortaan met andere ogen naar gedrag!

Investering

€ 195
inclusief:

  • Reader met theoretische achtergrondinformatie en ruimte voor het maken van persoonlijke aantekeningen
  • Goodiebag met de benodigde materialen
  • Certificaat bij volledige aanwezigheid en actieve inzet
  • Koffie/thee/water met wat lekkers en bij een dagtraining een goed verzorgde lunch

Exclusief BTW.

Vragen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op!